Liiketunnistinvalaisimet tekevät elämästä mukavampaa

ledinauha

Sytytätkö kotonasi valot edelleen itse – ja ennen kaikkea, unohdatko sammuttaa ne aika ajoin? Joskus voi olla parempi asennuttaa olemassa oleviin valoihin liiketunnistin tai siinä vaiheessa, kun on on päivittämisen aika, vaihtaa perinteiset valaisimet liiketunnistinvalaisimiin.

Liiketunnistimella toimivat valot voivat muuttaa tapaa, jolla ajattelet valaistusta. Ne nimittäin voivat tarjota mukavuutta, energiatehokkuutta, turvallisuutta ja sisustuksellisuutta kotiisi. Ja vaikka joutuisitkin hieman investoimaan alkuun, maksavat ne monessa mielessä itsensä takaisin. Seuraa vaikka sähkölaskuasi.

Liiketunnistinvalaisin käsittää monta etua

Oikea valaistus voi herättää kotisi eloon koristeellisessa mielessä, mutta se voi aivan hvin myös tarjota paljon muutakin kuin pelkän valaistuksen kotisi huoneisiin. Ei ole väliä, onko kyseessä kaapin alla oleva valaistus keittiössä, yövalot käytävällä sekä kylpyhuoneessa tai turvavalot ulkona, voi liiketunnistimella toimiva valaistus toimia moitteettomasti kodin eri kolkissa. 

Yksi liiketunnistinvalojen ilmeisemmistä eduista on mukavuus, vaikka moni ei sitä välttämättä näin tulisi ajatelleeksikaan. Usein kuitenkin moni liiketunnistinvalon asennuttanut huomaa muutaman liiketunnistimella toimivan valaisimen jälkeen, että miksi tämä ei ole hankkinut niitä kylpyhuoneeseen, keittiöön ja muualle aiemmin. Liiketunnistin valaisin  todellakin tekee elämästä mukavampaa.

Kun olet tuomassa ruokaostoksia ja yrität etsiä pimeässä valokatkaisijaa, on  liiketunnistimella varustetun valon automaattinen syttyminen liikkeesi perusteella mahtava tunne. Ja kuten alussa kysyttiin – jos olet unohtanut valoja päälle turhan monta kertaa, nyt sinun ei tarvitse enää huolehtia siitä, sillä ne sammuvat myös automaattisesti.

Sähkölaskun pienentyminen on mukava muistutus

Valojen automaattinen sammuminen johtaa myös väistämättä pienempään sähkölaskuun, joka on näinä aikoina varsin toivottavaakin. Parastahan tässä on se, että valojen päälle jäämisestä ei tarvitse enää stressata lainkaan, eikä sitä myötä myöskään seuraavasta sähkölaskusta.

Liiketunnistimella toimiva valaistus on ennen kaikkea helppo ratkaisu, joka ei vaadi asennuksen jälkeen ylimääräistä vaivannäköä. Se kuitenkin säästää rahaa joka tulee kuun lopussa (tai kuinka olet energiayhtiön kanssa sopinutkaan) muistutuksena pienemmän sähkölaskun muodossa. 

Turvallisuus on liiketunnistinvalojen tunnetuin hyöty

Useimmiten liiketunnistinvalaisimet yhdistetään edelleen useimmiten turvavaloiksi, eikä tätä ominaisuutta kannata vähätelläkään, vaikka valoilla on paljon muitakin hyötyjä. Liiketunnistinvalot parantavat kuitenkin kotisi turvallisuutta, mikä on kiistatta monien mielestä liiketunnistinvalaistuksen tärkein etu, riippuen toki asuinalueesta. Kodin ympärillä olevien pimeiden alueiden valaiseminen voi auttaa ehkäisemään murtoja ja varkauksia. Se voi myös estää eläimiä tunkeutumasta roskakoreihin, koska ne säikähtävät kirkasta syttyvää valoa. 

Turvavaloissa on tarjolla runsaasti erilaisia kirkkaustasoja sekä lukuisia liiketunnistusalueita. Jotkin niistä sisältävä molempien ominaisuuksien parhaat puolet. Jotkin valot voivat olla todella kirkkaita, jotka ovat tehokkaita juurikin varkaita ajatellen. Toiset voivat taas luoda mukavan lämpimän, tervetulleeksi toivottavan valon.

Liiketunnistinvalojen toiminnallisuus ei ole ainoa asia, johon tulisi kiinnittää huomiota tehdessäsi ostopäätöstä. Turvavalotkin voivat toimia samalla korostusvaloina, jolloin ne ovat myös sisustuksellisesti tärkeitä.  LED-liiketunnistinvalot voivat parantaa keittiön toiminnallisuutta, sillä tarpeeksi kirkas valo helpottaa aterioiden valmistamista.

Yöllisille kulkijoille liiketunnistuksella toimivat valot

Liiketunnistinvalot yövaloina ovat erinomainen lisä, varsinkin jos pimeässä ja unenpöpperössä yrittää hapuilla kylpyhuoneen tai käytävän valoa. Ne vaikuttavat mukavuuden ohella myös turvallisuuteen. Erityisesti ikääntyneille ihmisille liiketunnistinvalot sisätiloissa ovat ehdottoman suositeltavia, mutta kyllä nuoremmatkin niistä nauttivat. 

On olemassa monia erilaisia liiketunnistinvaloja, joita voit ajatella asennuttavasi kotisi ulko- ja sisätiloihin. Jos haluat päästä ensimmäisen askeleen hieman helpommalla, voit vaihtaa perinteiset yövalot LED-liiketunnistimella varustettuihin yövaloihin, jotka ovat myös pistokkeellisia. Niiden avulla huomaat helposti liiketunnistinvalojen mainiot edut, jonka jälkeen todennäköisesti haluat vaihtaa kaikkialle muuallekin valot liiketunnistimella toimiviksi.