Kuinka saat silmät esiin – meikkivinkkejä sinulle

meikkivinkkejä

Silmillä voit kertoa asioita, joiden takana haluat seisoa. Silmämeikillä on mahdollisuus kertoa siis sanomaa, aivan kuin hiuksilla, vaatteilla tai koruilla ja lävistyksillä. Tässä artikkelissa on sinulle luvassa hyviä neuvoja meikkiin, jolla erotut.

Ensiksi sinun tulee tietenkin puhdistaa kasvot ja aloittaa tämän jälkeen meikkipohjan rakentaminen. Ihon ja kasvojen puhdistamisessa on tärkeää, että teet sen puhtaalla kankaalla. Jos olet nuori, niin aloita nyt ihonhoitamiseen tarvittavat rutiinit. Jos olet vanhempi, etkä ole aloittanut, ei vielä ole liian myöhäistä – mutta mitä nuorempana kasvojen hoidon aloittaa, sitä paremmin iho pysyy nuorekkaana myöhemminkin.

Aurinkovoidetta kannattaa levittää pohjaksi kasvoille, jonka jälkeen on vasta meikkivoiteen vuoro.Sen jälkeen vuorossa on puuterin, poskipunan ja ehkäpä rusketusvoiteen osuus kasvoillasi. Kesällä meikkivoidetta kannattaa vähentää, sillä lämmin ilma voi tehdä kasvoistasi rasvaisen tai öljyisen näköiset.

Rajauskynällä kissamaista fiilistä

Tämä (kuten kaikki muukin tässä artikkelissa, itse asiassa) on makuasia, mutta ripsiä kihartamalla saat usein sanomallesi sopivat silmät. Jos et pidä kovin radikaalista silmämeikistä, kokeile jättää luomiväri paitsioon. Toinen vaihtoehto on käyttää ns. nude-sävyä, joka ei erotu meikkinä niin selvästi.

Rajauskynällä voit sitten halutessasi korostaa silmiäsi ja tehdä vaikka kissamaisen “siiven” silmiisi. Rajauskynää ei tarvitse käyttää kauttaaltaan, vaan joskus voi olla hyvä aloittaa luomen puolivälistä silmän kulmiin saakka.

Jotkut yhdistelevät  kissasilmiin pinkkejä huulia, jolloin he jättävät pois meikkivoiteet, poskipunat ja korostusvoiteet. Näin ihmiset huomaavat erityisesti huulet ja silmät. Kissasilmiin voi halutessaan lisätä vaikkapa kullan väristä meikkiä sisäkullmiin. , jossa on sininen pohja.

Ripsivärin käyttö on sekin sinun valintasi, mutta usein silmät eivät korostu ilman ripsiväriä tarpeeksi, joten kannattaa ainakin kokeilla. Risiväriä kannattaa levittää ensimmäiseksi alempiin ripsiin. Ripsiharjaa siirretään sen jälkeen edestakaisin yläripsien yli. Jos ripset kiinnittyvät toisiinsa, niitä voi jakaa esimerkiksi pinsettien avulla varovasti erilleen.

Jotkut ripsivärit sävyttävät silmäripsiä mitä enemmän niitä käyttää, joten on mahdollista että joskus sinun ei tarvitse käyttää erikseen, ripsien ollessa valmiiksi jo melko tummat. Vaaleaihoisille tämä voi olla esimerkiksi monen illan pelastus, kun ripset ovat jo valmiiksi tummat. Maskara on kuitenkin usein tärkeä silmämeikissä, jolla halutaan korostaa omaa sanomaa. 

Kulmakarvat korostavat

Kulmakarvat ovat myös tärkeä statementtia ajatellen, mutta varo menemästä överiksi. Varsin usein nuorilla naisilla nähdään liian korostettuja kulmakarvoja, jotka eivät ole edes millään tavalla “rock”, vaan ennemminkin “white trash”. Kulmakarvoja voi muotoilla terävällä kulmaharjalla. Sen avulla kulmakarvat siistitään ja täytetään nätisti, mutta muista että täyttämiseen kannattaa käyttää hieman vaaleampaa sävyä. Oikein tehtynä kulmakarvat korostavat silmiä todella kauniisti tai näyttävästi. 

Vaikka alussa kerroimme meikkivoiteen, poskipunan ja aurinkovoiteen käytöstä sekä monesta muusta, voi joskus vähemmän on enemmän -metodi olla parempi juuri sinun kasvoillesi. Hienovaraisuus onkin usein hyve, joskin sen avulla oma statement voi jäädä liian heppoiseksi. Joka tapauksessa katse voi kiinnittyä sellaiseen meikkiin, joka korostaa tiettyjä asioita, kuten juurikin silmiä. Jos kasvoissa ei muuten ole havaittavissa suurta määrää meikkiä, tällöin juurikin tyylikkäästi meikatut silmät korostuvat halutulla tavalla. Jotkut käyttävät silmämeikin ohella korostuvaa huulipunaa, ja niiden yhdistelmä onkin usein hienosti toimiva vuonna 2022.

Aina ei siis tarvita meikkiä muuten kuin niihin kohtiin, joita halutaan korostaa, mutta toisaalta nykyään on saatavilla erinomaisia nude-meikkejä, jolloin niiden olemassa oloa eivät huomaa kuin he, jotka tietävät muutenkin meikkauksesta enemmän kuin tavallinen tallaaja. Korosta oikeita asioita oikein ja jos menet överiksi, mene tyylikkäästi överiksi.