search
top

Suomiräppiä

Rap-musiikki liittyy juontaa juurensa alunperin hiphop-kulttuurista, joka on kotoisin Yhdysvalloista. Suomiräpillä on silti nykyään omat muotonsa ja se on aika erilaista jenkkiräppiin verrattuna. Genre on kuitenkin melko marginaalissa tänäkin päivänä, mutta Helsingin räppipiirit ovat vireät. Uusi räppimuoto “free rap” on saavuttanut suurta suosiota radiossa ja joillakin klubeilla. Free rapissa on tarkoitus räpätä yleisön antamien aiheiden mukaan hitaaseen biittiin. Se on siis täysin improvisointia, mutta onnistuessa todella hauskaa kuultavaa.

Vanhan suomiräpin huippunimiin kuuluu ehdottomasti Fintelligens, kokoonpano, josta Elastinen irtaantui soolouralle. Elastinen on nykyään megartisti, jonka musiikkia on saanut enemmän r´n´b-vaikutteita. Toinen kaikkien tuntema puhelaulaja on tietenkin Cheek, joka on yhdistellyt mielenkiintoisesti esim. vanhoja iskelmiä biiseihinsä. Sekä Elastinen ja Cheek edustavat tavallaan salonkikelpoista räppiä, jonka teemat vaihtelevat elämänfilosofiasta omiin onnistumisiin ja elämän aallonpohjiin. Oman genrensä voidaan katsoa muodostavan niin sanottu huumoriräppi, jossa yhdistellään populaarikulttuurin ilmiöitä ja kieltä. Tällaisia artisteja ovat mm. Särre ja Aksim.

Merkittävä räppiä julkaiseva levymerkki Rähinä Records kuuluu myös Elastisen ja kumppaneiden projekteihin. Jengiin kuuluu mm. Brädi ja Kapasiteettiyksikkö.

Täytyy vielä mainita pitkän uran tehnyt Paleface, jonka musiikki on hyvin retorista ja yhteiskunnallista. Palen musiikki sisältää paljon viittauksia esim. politiikkaan, kirjallisuuteen ja muihin yhteiskunnan alueisiin. Hän on aatteiltaan vasemmistolainen ja tehnyt yhteistyötä niin muitten räppärien kuin romanilaulajankin kanssa.

Casino-online.fi

paleface1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

top