search
top

Elokuvamusiikin helmet

Mielestäni musiikilla on ihan uskomattoman suuri vaikutus elokuvan kokonaiselämykseen. Olen aina ollut kiinnostunut elokuvamusiikista ja lempisäveltäjiäni ovat erityisesti John Williams ja Ennio Morricone.

John Williamsin ura alkoi niinkin aikaisin kuin 1960-luvulla, ja hän on säveltänyt musiikkia elokuviin ihan meidän päiviimme saakka. Vuonna 2015 näyttää olevan tulossa Star Wars -elokuvan 7. osa, ja senkin musiikki on totuttuun tapaan John Williamsin käsialaa. Williams on ollut Oscar-ehdokkaana 49 kertaa – uskomatonta! Walt Disney oli Oscar-ehdokkaan 64 kertaa. Pidän erityisesti musiikista, jonka Williams sävelsi ET-elokuvaan. Myös Schindlerin listan musiikki on aivan omaa luokkaansa!

Italialainen Ennio Morricone on säveltänyt todella tarttuvia musiikkiteemoja Sergio Leonen spaghettiwesterneihin. Hyvät, pahat ja rumat on elokuvien joukossa todellinen legenda, erityisesti mieleenpainuvan musiikkinsa takia. Eniten pidän kuitenkin Huuliharppukostajan (Once upon a Time in the West) musiikista. Tätä musiikkia kuunnellessa nousee täysin uusiin maailmoihin. Morricone on syntynyt vuonna 1928 ja on edelleen elossa. Hän on viime vuosina säveltänyt musiikkia Quentin Tarantinon elokuviin, kuten Inglourious Basterds ja Django Unchained. Niistä päätelleen vanha herra on todellakin vielä täydellisissä sielun ja ruumiin voimissa. Myös Leijonakuninkaan musiikki on morriconen käsialaa.

Laittakaa toki omia elokuvamusiikkisuosikkejanne tänne kommentteihin. Olisi kiva kuulla, mitä muut kuuntelevat. Joskus sitä kautta onnistuu löytämään myös uusia omia suosikkeja! Nyt vietän illan uuden suosikin parissa… Mobiilikasino viihdyttää missä vain ja milloin vain – suosittelen!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

top