search
top

Pokeripöytä

Onko musiikin kuuntelu pokeripöydässä etu vai haitta? Yhtä oikeaa vastausta tähän kysymykseen ei taida edes löytyä. Toiset pokerin pelaajat nauttivat siitä, kun pöydän ääressä istuessa voi pelin lisäksi nauttia myös taustalla soivasta musiikista. Toisia pelaajia musiikki taas vain häiritsee ja voi pahimmillaan johtaa jopa pelin täydelliseen murtumiseen. Musiikin avulla voi siis toisinaan saada häiriöherkemmistä pelaajista jopa yliotteen, kunhan vain muistaa itse pysyä riittävän keskittyneenä peliin. Musiikilla on siis tärkeä merkitys pokeripöydässä: se voi pelaajasta riippuen joko nujertaa tai pelastaa pokerin pelaajan.
Musiikin osuus pokeripöydän tapahtumiin alkaa jo pelaajien valmistaumisessa: jotkut käyttävät musiikkia apukeinona keskittymisessä ja rentoutumisessa ennen peliä sekä ajatusten kasaamisessa, tilanteen ja hetken nollaamisessa. Toiset taas vaativat täydellisen hiljaisuuden ja kokevat musiikin tai muun metelin vain rasitteena.
Pokeripöydän ääressä musiikilla voi vahvistaa pelituntumaa ja ympäristöstä, varsinkin vastustajien suunnalta herääviä ärsykkeitä. Mikäli kuuluu niihin pelaajiin, joille musiikki taustalla tuo lisäpontta peliin ja keskittymiseen, peli luonnollisesti musiikin myötä helpottuu musiikin soidessa. Jos taas musiikki luo pelaajalle lähinnä ngatiivisia ärsykkeitä, joutuu peliin keksittymään aivan uudella tavalla; musiikin joutuu ensin sulkemaan pois tietoisuudestaan ja sitä kautta pääsemään peliin mukaan. Ja tämä prosessihan puolestaan tuo tässä vaiheessa vastustajalle sitä etulyöntiasemaa… Entäpä jos pokeripöydän ääressä istuessa alkaakin soida jotain itselle ei niin mieluisaa musiikkia? saako tämä musiikista pitävänkin pelaajan pasmoja sekoitettua, vai onko musiikilla niin suurta merkitystä peliin? Voisiko vastustajan pelikuvioita häiritä asettamalla taustalle jotain hänen peliään mahdollisesti häiritseviä musiikillisia elementtejä? Pokeripöydässä taitaa lähes kaikki keinot olla sallittuja, sääntöjen puiteissa tietenkin. Miksipä siis ei voisi kokeilla onneaan ja yrittää vaikuttaa vastustajan ja luonnollisesti myös omaankin peliin musiikin avulla?
Musiikilla varmasti on merkitystä ja vaikutusta pokeripöydässä, olipa kyse sitten valmistautumisesta pokeripeliin tai itse pelin aikaisista tapahtumista. Monesti ajatellaan, että ”peli on korvien välissä” ja juuri siellähän musiikkikin meissä vaikuttaa.

Comments are closed.

top