search
top

Pokeripelaaja ja musiikki

Olen harrastaja-pokeripelaaja ja musiikin suurkuluttaja! Musiikki auttaa minua keskittymään juuri ennen tärkeitä kisoja. Kierrän pari kertaa vuodessa ympäri maailmaa eri pokeriturnauksissa ja pitkillä matkoilla musiikki on minulle paras rentoutumismuoto. Kuuntelen etupäässä hiphop-vaikutteista musiikkia, koen sen iloiseksi ja omimmaksi tyyliksi kaikin puolin. Välillä tykkään tehdä myös omaa musiikkia, joskin ihan vain omaksi huvikseni ja kavereiden kuultavaksi.. En ole ainakaan toistaiseksi ajatellut lähteväni levittämään musiikkiani sen suuremmalle yleisölle. Se on vain mukava harrastus pokerinpeluun ohessa. Pokerin lisäksi musiikki on aina ollut iso osa elämääni – jo siis kauan ennen kuin edes innostuin pokerista… Ja itseasiassa juuri musiikin kautta löysinkin myös pokerinpeluun joitakin vuosia sittenelämääni, kun erään keikkaillan yhteydessä tutustuin muihin pokerinpelaajiin ja -harrastajiin.
Pokeripöydän ääressä istuessani keskittymiskykyni on yleensä täysin pokeripöydässä ja vastustajissani. Taustalla voi toki olla välillä hälinää, jopa musiikkia, mutta silloin en keskity muuta kuin itse peliin. Tämä koskee myös sellaisia tilanteita, joissa pelaan pokeria esimerkiksi netin kautta. Olen silloinkin mieluiten puhtaasti hiljaisessa ympäristössä. Jotkut pokeria pelaavathan ihan tietoisesti haluavat kuunnella juuri tiettyä musiikkia pelin aikana ja kokevat sen auttavan keskittymisessä peliin (johtuisiko siitä, ettei koneen äänet tule niin vahvasti silloin esille?), mutta itse koen keskittymisen helpommaksi, jos taustalla ei ole mielimusiikkiani tai muuten keskittymiseen vaikuttavia  ääniä. Siksi kai olenkin hieman erakkoluonteinen silloin, kun on pelikausi meneillään. Muu maailma unohtuu pelin alle, pelaaminen vie kaiken keskittymiseni…
Olen toki joskus miettinyt, vaikuttaako joskus taustalla hiljaisesti soiva musiikki pelituloksiini. Mitä jos minulle tärkeän kappaleen soidessa keskitynkin alitajuntaisesti hetken aikaa tunnistamaani kappaleeseen ja pelisilmäni herpaantuu….? En tiedä onko niin käynyt. Toivon, ettei ole.
Välillä harjoitellessani pokeripelejä hauskuutan itseäni keksimällä pelikorteille yhteyksiä musiikkimaailmaan. Tietyt kortit edustavat tiettyjä artisteja ja kappaleita, jotka sitten kisailevat keskenään pelin edetessä. Tätä en kuitenkaan uskaltaisi kokeilla kesken varsinaisen pelin. Mitähän siitäkin seuraisi!? Uhkapeliä mtä suuremmassa määrin kenties…

Comments are closed.

top